În zilele noastre este greu să impresionezi sau chiar să surprinzi cu o animație de interfață. Prezintă interacțiuni între ecrane, explică modul de utilizare a aplicației sau pur și simplu direcționează atenția utilizatorului. În timp ce explorez articolele despre animație, am aflat că aproape toți descriu doar cazuri specifice de utilizare sau fapte generale despre animație, dar nu am întâlnit niciun articol în care toate regulile privind animația de interfețe să fie descrise în mod clar și practic. Ei bine, în acest articol nu voi scrie nimic nou, vreau doar să adun toate principiile și regulile principale într-un singur loc, astfel încât alți designeri care doresc să inițieze interfețe animatoare nu trebuie să caute informații suplimentare.

Durata și viteza animației

Atunci când elementele își schimbă starea sau poziția, durata animației ar trebui să fie suficient de lentă pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a observa schimbarea, dar, în același timp, suficient de rapid pentru a nu provoca așteptarea.

Numeroase cercetări au descoperit că viteza optimă pentru animația de interfață este cuprinsă între 200 și 500 ms. Aceste cifre se bazează pe calitățile particulare ale creierului uman. Orice animație mai mică de 100 ms este instantanee și nu va fi recunoscută deloc. Întrucât animația mai mare de 1 secundă ar transmite un sentiment de întârziere și ar fi plictisitoare pentru utilizator.

Următorul
Principiile de bază ale proiectării web

dublaj at 7:57 am, decembrie 10, 2020 - Reply

Very good article post. Really looking forward to read more. Cool. Mabel Felizio Emery